zondag 28 juli 2013

Afscheid van mijn been

Ik had nog één week de tijd om te kunnen genieten van beide benen. In die week moest ik afscheid nemen van mijn been. De week vloog voorbij en op donderdag 18 juli werden we al om 11.00 uur verwacht in het AMC. De maatschappelijke medewerkers stonden al op mij te wachten. Ik mocht deze dag vertellen hoe ik afscheid wilde nemen van mijn been. Ik wilde graag herinneringen hebben voor later en zo zijn er o.a. een gipsafdruk en een verfafdruk van mijn voet gemaakt.

Op vrijdag 19 juli was het dan zover. Om 06.00 uur werd ik wakker gemaakt en kreeg ik medicatie waarvan ik slaperig werd. Deze medicatie werkte niet voldoende. De anesthesist zorgde ervoor dat ik op mijn eigen kamer de narcose kreeg. In het bijzijn van mijn ouders, zus, en vriend werd ik in slaap gebracht. De operatie was helemaal goed gegaan en duurde ongeveer 3 uur. Ik werd rustig wakker en viel om de paar minuten weer in slaap. Ik had een slangetje in mijn rug (genaamd: epiduraal) die ervoor zorgde dat mijn onderlichaam verdoofd was. Alle controles waren goed en ik mocht alweer snel naar de tienerafdeling. Mijn been is naar de patholoog gegaan en wordt nu onderzocht.

Op de tienerafdeling was het een prioriteit om de pijn onder controle te krijgen en te houden. Door het slangetje in mijn rug was de pijn dragelijk en kon ik de dagen goed doorkomen. Op vrijdag 26 juli werd er een proef-stop gehouden. Tijdens een proef-stop wordt het slangetje in de rug stop gezet en wordt er gekeken naar de opkomende pijn. Er werd besloten om het slangetje in mijn rug te verwijderen. Vanaf dat moment ben ik overgegaan op orale medicatie. De fantoompijn begon op te komen. Fantoompijn is pijn in het been wat er niet meer is.

Op zondag 28 juli ben ik voor het eerst uit bed geweest en zijn de eerste stapjes met krukken gemaakt. Mijn hele lichaam moet nog wennen aan het idee maar het gaat allemaal de goede kant op. Waarschijnlijk word ik dinsdagochtend (30 juli) overgeplaatst naar Heliomare in Wijk aan Zee en zal de revalidatie gaan beginnen.

41 opmerkingen:

  1. Amai jill wat een topper ben jij!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meid wat ben je toch sterk! Ik heb diep respect voor je! Heel veel sterkte met revalideren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. topper, wat moeilijk.. maar het komt goed

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben stil! Ik heb dagelijks gekeken of er n update was, maar ik had niet zo'n positief bericht verwacht (ik vraag me af wat er daadwerkelijk door dat mooie koppie van je gaat, ik hoop en bid voor exact t zelfde). Jill, respect meis, ik heb zo waanzig veel respect voor jou. Ga zo door! Alsjeblieft. Blijf zo sterk en positief.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. paul engelsman28 juli 2013 om 18:23

    ho jill wat heben respect voor je .je ben een topper heel veel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Jill,

    Heel blij weer wat van je te lezen!
    Wat ben je een ongelooflijke sterke meid een kanjer!!
    Sterkte met revalideren!
    Liefs en een dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi,

    Volg je blog al heel lang, vind je heel dapper en positief. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je ook deze ontzettend rotperiode weer gaat overwinnen. Wens je veel sterkte en doorzettingsvermogen en ook zwakke momenten want die zijn ook nodig om dit te kunnen verwerken.

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Diepe diepe respect! Heel veel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Veel aan jou gedacht de afgelopen weken. Wat moet jij veel verwerken als jonge meid. Zoveel respect voor je vechtersmentaliteit. Wens je onwijs veel kracht toe. Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. beste Jill,

    Sterkte en succes met je revalidatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kanjer Jill!
    Afscheid van je been, maar daarmee hopelijk voor eens en voor altijd afscheid van de k kanker.

    Heel veel sterkte en succes met revalideren in Heliomare, dat is wel een heel erg mooi plekje om de zomer door te brengen al had je dat liever anders gedaan. Probeer er toch een beetje van te genieten en zo mogelijk lekker wat zon zee en strand mee te pakken. Ze hebben strandrolstoelen :-))

    Met jouw positieve insteek kom je er wel.

    Groetjes een blog-leester

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zoveel respect voor jou!

    Succes met revalideren...

    Heel veel liefs, xx

    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve Jill,
    Ook al was ik niet in Nederland, steeds als ik internet had gevonden hield ik jou berichtjes in de gaten. Wat moet dat een verschrikkelijk moeilijk afscheid zijn geweest. Ik heb echt ontzettend veel bewondering voor je, dat je er weer zo positief tegen aan gaat. Over of je het gevecht weer aan gaat heb je niet echt een keuze, maar je beslist wel over hoe je er zelf in staat. En dat vind ik heel knap van je. Hopelijk kun je inderdaad dinsdag naar Heliomare, want dan ben je weer een stukje verder dan dat je nu bent. Ik lees in het berichtje boven mij dat er een strand in de buurt is bij Heliomare, dus ik hoop dat je daar naar toe kunt. Want ik weet hoe erg je van zonnen houd! Wat super fijn dat je vandaag je eerste stapjes weer gezet hebt, dat moet vast een goed gevoel geven!
    Ik ben trots op je Jill, en ik geloof in jou.

    Ik wens je heel veel sterkte met revalideren.

    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijn om te lezen dat je er toch positief mee om gaat...heel veel sterkte.
    Als ik een kaarsje brandt, brand het ook voor jouw...Zet hem op!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel veel respect voor jou! Je klinkt nog steeds ergens positief. Dat je dat nog steeds kunt schrijven. Heel knap.... Respect!

    Groetjes Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi Jill,

    ik ben heel vaak in Heliomare geweest vanwege een vriendin die daar regelmatig was opgenomen, het is een gespecialiseerd centrum voor revalidatie en volgens mij ben je daar in de best mogelijke handen, ik wens je veel sterkte,

    groetjes,

    Harm ten Napel

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve Jill,

    Het zal heel erg wennen en moei
    lijk zijn met één been maar ik heb gigantische bewondering voor jou!! Weet niet of je de de paralympics hebt gezien maar dat vond ik ontzettend mooie en natuurlijk sportieve mensen. Goede moed en heel veel sterkte!

    Liefs vanuit Brabant

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Lieve Jill,
    Jij krijgt het leven niet voor niets,
    Heb heel veel respect voor je doorzettingsvermogen,
    Hoop dat jij en je familie,deze tijd goed doorkomen!
    En ik weet dat je er weer voor gaat meis!
    Knuffel uit Enkhuizen
    Mijn gedachten zijn bij je!
    Froukje

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Respect voor jou, je familie en vriendlief Nick! Heel veel succes met het verder proces!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heey Jill,

    Ik weet niet of je me nog kent, was vroeger vaak bij Sanne over de vloer (mijn nicht). Wauw je bent echt een hele sterke meid en het komt uit eindelijk allemaal goed!

    Veel sterkte nog en veel succes!

    xxx Watcharin

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heey Jill

    weet niet of je nog weet wie ik ben (stefan Stoop). Heel veel respect voor jou je blijft positief en sterk!
    veel sterkte met revalideren

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heel veel sterkte wat ben jij sterk! Liefs heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi lieve Jill, sinds ik je vorige schrijfsel met het vreselijke bericht las moet ik iedere dag aan je denken. Ik ben blij om te lezen hoe het met je gaat. Hopelijk heb je niet veel pijn en mag je morgen naar het revalidatiecentrum. Hou je taai Jill, liefs Karin (een onbekende blogleester).

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Lieve Jil, ik vind je een wáánzinnige kanjer, ik weet niet of dit berichtje nu dubbel binnen komt, nu ik me heb aangemeld. Maar ik wil je even complimenteren met jouw kracht, die je uitstraalt! Ik wens jou en de jouwe een fijne tijd in Heliomare. Heel veel licht, liefde en kracht gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Jill,

    Via via kwam ik op je blog..
    Je bent een moedig meisje!
    Wat een k** dingen moet je meemaken..
    Ontzettend veel sterkte en moed om straks te revalideren!
    Je kunt het!!

    Groetjes een volger

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Lieve Jill,

    Wat ben je een kanjer. Ik hoop dat je mijn kaartjes hebt ontvangen. Dikke kus uit Groningen, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een sterke meid ben jij. Jij komt er wel, met deze instelling komt het goed. Het verdriet is overweldigend weet ik uit ervaring, maar aan het einde van de tunnel wordt het altijd weer licht. Altijd. Sterkte Jill, kus.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Diep, diep Respect Jill, echt waar!
    Heel veel sterkte en succes voor de komende tijd...
    Ik wens je t allerbeste!
    Ik denk aan je....

    warme groeten uit Tilburg, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Lieve Jill, wat een ongelooflijke kanjer ben jij. Ik hoop dat je ook mensen om je heen hebt wanneer je je enorm boos en verdrietig voelt,bij wie je mag huilen en ongeremd woedend mag zijn. Ik wens je heel veel sterkte,succes,liefde,kracht en vriendschap. Liefs,Annet,ik volg je sinds een aantal maanden via je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Waaauw wat heb ik ontzettend veel respect voor je!
    Je bent echt een kanjer, een doorzetter

    Ik wens je heel veel sterkte & blijf positief, al mag je soms best je mindere dagen hebben !

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Lieve Jill, je kent me niet, maar ik volg je. Wat een prachtig persoon. Zonder geklaag onderga je dit, terwijl het zo oneerlijk is. Ik heb enorm veel respect voor hoe jij hiermee omgaat. Heel erg veel sterkte, Jill, en ook voor de mensen om je heen. Voor hen is het ook hartverscheurend om dit door te moeten maken.

    Ik denk aan je!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Meisje, meisje toch, wat een tegenslagen en wat houd je de moed erin. Je heb inderdaad geen andere keus, want het is een zeer agressieve tumor. Ben veel in Nijmegen geweest (4,5 jaar) met onze dochter en heb daar veel gezien. Kijk eens op de site van Bas van der Voort, die heeft dit ook meegemaakt. Heel veel sterkte in alles!!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Jill, je bent een toppertje!!!!
    Wat een voorbeeld van doorzettingsvermogen!
    Zet 'm op kanjer!!!
    Dikke knuf uit BrabantX

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Je bent een kanjer!!!
    Kusxx laris N

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een respect heb ik voor jou zeg,ongelofelijk hoe positief je erin sta!! Ik wens je het allerbeste,goeds,liefde en nog zoveel meer!! Als er eentje t verdient ben jij t wel,ik vind jou echt een top wijf!!
    Heel veel sterkte met je revalideren en hoop dat je blijft genieten met alle lieve mensen om jou heen!! Toppertje veel liefs jill..

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Zag net een prachtige foto van jou en je vriend op fb waar ik via via op uitkwam

    Jullie zijn een prachtig stel en jullie worden met dat doorzettingsvermogen vast een mooi oud echtpaar !!

    Blijf positief mooie meid !!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ongelofelijk....ik heb echt zo veel respect voor jou.
    Heel veel sterkte en succes met je revalidatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. respect voor jou , lieve jill

    BeantwoordenVerwijderen